Marjet Huiberts wordt geboren op 17 april 1960. Ze groeit op in een groot gezin in Oegstgeest, met vijf zussen en drie broers. Ze gaat in Leiden naar de middelbare school, waar ze in 1978 de opleiding Atheneum B afrondt.

In 1984 studeert ze af aan de Amsterdamse Theaterschool, Opleiding Docent Dans. In de daarop volgende elf jaar is ze voornamelijk werkzaam in het basisonderwijs:

  • als vakleerkracht bewegingsexpressie op een school voor slechthorende kinderen en kinderen met ernstige spraak- en taalmoeilijkheden;
  • als consulent dans bij een Steunpunt voor Kunstzinnige Vorming;
  • als co-auteur van een methode voor dans in het basisonderwijs.

Daarnaast studeert ze (ortho)pedagogiek en krijgt ze twee kinderen.

Gaandeweg verschuift haar belangstelling op creatief gebied: van dans steeds meer in de richting van schrijven, met muziek als bindende factor. Ze neemt zang- en weer pianolessen, leest, beluistert en schrijft veel liedjes en volgt de cursus ‘Liedteksten’ aan de Schrijversvakschool in Amsterdam.

In 1998 wint ze een landelijke wedstrijd voor tekstdichters en besluit haar dansschoenen definitief aan de wilgen te hangen. Ze gaat liedjes, gedichten en verhaaltjes schrijven voor het tv-programma Sesamstraat en liedteksten voor theatermaker Frank Groothof. Deze liedteksten komen ook in boekvorm uit.

Vanaf 2005 publiceert ze bij uitgeverij Gottmer diverse kinderboeken, waaronder Feodoor heeft zeven zussen, Ridder Florian en Aadje Piraatje. In 2010 wordt Aadje Piraatje bekroond met een Zilveren Griffel, gevolgd door Roodkapje was een toffe meid, in 2011. Voor de gelijknamige rap uit dit boek ontvangt ze in 2012 de Willem Wilminkprijs (Kinderjury).

Bredere bekendheid krijgt ze door het speciaal voor peuters geschreven We hebben er een geitje bij!, dat Prentenboek van het Jaar 2016 wordt.
Inmiddels heeft ze zo'n dertig kinderboeken op haar naam staan, gemaakt met een keur aan illustratoren en vertaald in het Deens, Duits, Zweeds, Hongaars, Russisch, Chinees, Koreaans en Vietnamees.

Marjet woont en werkt in Utrecht.