Marjet Huiberts is kinderboekenschrijver en tekstdichter. Ze publiceerde ruim 35 kinderboeken en schreef meer dan 100 liedteksten voor theater, televisie, cd's en muziekplatforms.

Ze groeide op in Oegstgeest, in een gezin met negen kinderen. Ze las veel en hield ook van pianospelen, schrijven, dansen en voetballen. Na het VWO B studeerde ze een jaar geschiedenis aan de Universiteit Leiden en vertrok erna naar Amsterdam. Daar studeerde ze in 1984 af aan de Theaterschool, Opleiding Docent Dans. Ook behaalde ze een Master Pedagogiek.

Ze werkte ruim elf jaar in het basisonderwijs. Als vakleerkracht dans in het speciaal onderwijs, als begeleider van leerkrachten en als schrijver van lesmateriaal (o.a. voor de SLO). Daarnaast nam ze zangles, schreef eigen liedjes en volgde cursussen aan de Schrijversvakschool.

In 1998 won ze een wedstrijd voor tekstdichters bij Conamus (nu Buma Cultuur). Het markeert de start van haar professionele schrijfcarrière.

Ze schreef twintig jaar voor Sesamstraat: liedjes, gedichten, scènes en verhalen. Voor Frank Groothof schreef ze de liedteksten voor veel van zijn familievoorstellingen, die ook in boekvorm verschenen. Incidenteel werkte ze voor Radio 2, Kinderen voor Kinderen en het Concertgebouworkest.

Vanaf 2005 publiceerde ze bij uitgeverij Gottmer diverse kinderboeken, waaronder Feodoor heeft zeven zussen, Ridder Florian en Aadje Piraatje.

In 2010 werd Aadje Piraatje bekroond met een Zilveren Griffel, gevolgd door Roodkapje was een toffe meid, in 2011. Voor de gelijknamige rap uit dit boek ontving ze in 2012 de Willem Wilminkprijs (Kinderjury). Het speciaal voor peuters geschreven We hebben er een geitje bij! werd Prentenboek van het Jaar 2016.

In 2019 startte ze een nieuwe serie: Ebbie. De serie is bedoeld om jonge kinderen, m.n. uit laaggeletterde gezinnen, een basiswoordenschat te bieden.

Haar boeken zijn gemaakt met een keur aan illustratoren en vertaald in het Deens, Duits, Zweeds, Hongaars, Russisch, Chinees, Koreaans en Vietnamees.

Marjet woont en werkt in de omgeving van Utrecht.